Mei tai

Kupili smo mei tai.Pošto mi je dosadilo više nosanje u kenguru ili snošenje kolica s drugog sprata u zgradi bez lifta,odlučih da kupim mei tai koji svi tako hvale.
Evo malo o tome šta je mei tai:

Azijske kulture od pamtivjeka koriste ovakav oblik nosiljke za nošenje djece.
Kombinacija ukrojene, kompaktne nosiljke i marame za nošenje, Mei tai nosiljke vežu se oko struka, te sistemom dviju dugih traka preko oba ramena.
„tobolac“ je uvijek krojen široko, pa zahtjeva da bebin položaj unutar nosiljke bude što pravilniji.
Bebine nožice postavljene su u položaju „žabice“, , odnosno bebina guza i koljena su u jednakoj ravnini.
Težina se pravilno raspoređuje preko cijelog tijela, pa je ova nosiljka jedan od najboljih izbora za duge šetnje ili planinarenja.
U Mei tai nosiljkama preporučaju se nositi djeca sa razvijenom vratnom i leđnom muskulaturom, a položaji nošenja u toj nosiljci su prsa o prsa, bok i na leđima.
Izrađuju se od pamuka ili svile.

Moja iskustava su sad za sad dobra.Ne bole me leđa poslije nosanja,kao što je to bio slučaj sa kengurom,i ono najvažnije bebanu se pravo sviđa.
Evo nas u MT na Vilsonovom:

[IMG]http://i184.photobucket.com/albums/x316/amra_sa515/Dino/Dino.jpg[/IMG]

6 komentara

  1. mai tai,tai mai, kengur ili kolica meni ste vas dvoje k'o med :)))
    a u pravu si za kengur,iako mi je bio jako dobro rjesenje kad su bili uzrast “jedno hoda drugo kmekece” redovno sam se “uspravno” dizala i sjedala,ledja su mi mila kao zaledjena…..drago mi je da sada ima pametnijih opcija

  2. Imate dobar blog, a mozete i da jedan drugom i pomognemo.potrebno je samo malo vaseg vremena da se regisrujete na ove linkove ili da pregledate moje blogove i bit ce vam jasno.potrebno je da dnevno odradite 10 min da pregledate te oglase i zaradit cete novac.ovo je provjereno. ja sam vec dobio novac.javite mi sta ste odlucili.HVALA

Komentariši